1 februari 2020
11:00

Djurgårdens IF

Referat: Ekerö IK - Djurgårdens IF

Träkvistavallen bjöd på både regn och solsken under dagens träningsmatch mot Ekerö dam. Som vanligt mot Ekerö var spelet jämnt. Vi lyckades alltsomoftast spela med hög press och störa deras uppspel så att de blev tvingade att slå långt. De hade ett par riktigt snabba, vassa spelare längst fram som oroade vår backlinje. Ekerö spelade ett ganska fysiskt spel med en del onödiga efterslängar som renderade två varningar och flera skarpa tillsägelser från domaren. Vi hamnade nästan omedelbart i underläge sedan en lång boll letade sig fram till deras nr 22 som sprang sig fri. Felicia räddade skottet men när vi inte fick undan returen kunde en fristående Ekeröspelare slå in ledningsmålet. Vi kom ganska snart igång med vårt spel och i mitten av halvleken hittade Sofie A fram med en suverän passning till Alva som kyligt slog bollen på ena sidan om målvakten och sprang förbi på andra sidan, fångade upp bollen och slog in kvitteringen. Mycket vackert! Vi tog även ledningen innan halvleken var slut sedan Bjurre lagt en välavvägd frispark som Lolllo nickade i mål. Vi fortsatte vårt fina spel i andra halvlek och skapade flera vassa chanser, bl a hade Freja ett skott klockrent i stolpen. 3-1 kom så småningom från Edda som slog en frispark direkt i mål. Bra och gedigen insats från alla!